med dig blev det här en annan värld

Ett avsnitt av Plura,ett tåg fullproppat av hemresande,pappa står vid tåget och väntar med bilen. En söndagsångest light ligger och trycker,känner en viss oro och längtan,längtan efter något mer som jag inte riktigt vet,men som är inom räckhåll. Mando diaos Strövtåg i hembygd är to die for. Får sånna känslor som bubblar upp. Av vemod och kärlek till nära och kära. En gammal och trött vän som inte är sig själv längre.Sörjer sommaren men längtar ändå efter julstök och mys,men jag vet att jag kommer få ångra det djupt.
Igår blev det en utekväll med mina käresta vänner,en underbar sambo och hans andra hälft Johan. Bowling där jag och käresta hade noll att hämta,en god middag och dryck i överflöd.Tog oss till Söder och Imperiet där Neil spela,grym som vanligt. Gratis drinkar och fireballs. Han spela min favoritlåt,fick sånt enormt rus,ville ta in allt, atmosfären, människorna,fotografera minnet i huvudet.Prata relationer med killar,det är nåt speciellt över det,som att vi menar och känner samma,fast att nå dit och kommunicera,är så olika. Kvinnor och män. Antar,eller vet att jag kan skatta mig lycklig,en av de finaste,Han med stort H,är min. I natt på väg hem fick jag skratta så som det var länge sen sist jag gjorde,så magen värker,men jag kunde inte sluta,den mest fantastiska känslan just då,i det ögonblicket just där och då. Kan ibland undra varför folk sätter upp fasader,precis som jag själv? Jag vill så mycket mer än det jag är men håller mig tillbaka. Komplimangerna igår gick inte att ta in,de slår jag ifrån mig på en gång,med ett skämt eller byte av samtal. fortfarande,just i den situationen är jag tillbaka på högstadiet. En liten grå mus.
Jag en form av sorg över mig. Oavsett situation eller relation, dag, natt, vardag, helg. Jag vet som sagt att det finns så mycket mer för mig,men jag vågar inte riktigt,hur skaffar jag mig stake? När det värsta jag vet är när folk säger till mig vad jag kan och bör göra?

1 oktober imorgon. Ska göra det till det bästa oktober. Fuck yeah.


Trött söndag

Det blir aldrig som man tänkt sig,men det blev himla bra tillslut.


Thursday i don't care about you

Vaknade på helt fel sida idag. Trött,vakna nog aldrig. Lättirriterad,slö i kroppen,frusen och det som kunde gå fel,a det gick typ fel. Alldeles för lång dag,att gå hem efter jobbet tog alldeles för lång tid,men med Morgonpasset i P3 i lurarna (lyssnar på podden) det kan nog fasen rädda vilken tung dag som helst. Slumra faktiskt en stund när jag kom hem.
Mötte upp Fia senare på kvällen och kika in på Laura & Otto som hade 1-års jubileum. Så fina saker,men så lite plats hemma för mig^^_

Har ändå nån konstig rastlöshet i kroppen,samtidigt som jag är så trött,lite adhd light tror jag. trött i kroppen,blek och trött på mitt hår och bara längtar bort. Igår på stadshotellet i Trosa fick jag sånt behov av att boka in oss där. Älskar det stället,harmoni rakt igenom.

Snart helg och på lördag kommer Johan och Jossa upp för bowling och dining ute! Ska bli så roligt. Marions gastro diner på kungsgatan/sveavägen. Har alltid velat bowla och äta där och nu gav vi fasen slag i saken!
Imorgon är det klubbkväll på Åhléns city så det blir en sväng dit innan det blir middagsdejt med sambo som jag inte träffat på 3 dagar!


Äkta

Tjejkväll i Trosa med mina finaste tjejer.
Chokladprovning,räkmacka och vin och efterrätt och härligt prat,varför tar sånna här kvällar slut? <3


"du lyser fastän du kanske inte vet det.."

Idag började vi vårat nya liv! Inte för att vi måste,utan för att vi vill och för att vi inte vill bli soffpotatisar!!
Vi startar med löpning och nyttigare kost och sen får vi se hur vi stegvis avancerar vår träning eller inte,vi eller jag börjar lätt så att jag iallafall är i gång,och det känns väldigt bra.

Varit en typisk måndag idag.Lite småtrögt och trött men nu är veckan igång ändå!


På tåget en söndagskväll

En fin helg bakom mig. Äntligen en fin dag tillsammans med Maria. Vi drog genom stan,luncha och fika och köpte tidning av svensexakille,åt paj och irra oss genom butikernas skor och kläder.

Kom hem till en sambo som höll på att rensa bland sina grejer,jag tog en powernap och sen blev det obligatoriska promenaden runt ön innan det blev dags för middag,sen middag. Duka upp,tände ljus och korka upp vinet och prata om framtid och det förflutna. Lät tvn vara avstängd och lät spotify ta oss tillbaka genom minnen,gemensamma och före vår tid. Blev lite dessert och fick i oss tre kannor presskaffe innan vi runt 3-tiden i natt sa tack och god natt.
En fin kväll,kommer bli en av dom speciella jag och vi minns


Matblogg?

Blev en sen lördagsmiddag för 2 som slutade nångång på morgonkvisten <3


Saturday night

Har härliga samtal med min sambo. Givande och målinriktade. Älskade.


Friday night

Kom hem till rosor,rödvin och tapas. ute öste regnet ner och det blev en sånn där fredagkväll som är så sköna. När man är alldeles mosig och trött kan gosa ner sig bredvid sambo.
Jobbdagen blev lång men fin,hur mycket som helst och göra.

Idag blir det kvalitetstid med min fina Maria! Det var hundra år sedan vi sågs och idag blir det fikamys och shopping. Och sen blir det nog lite planering av kommande skåneresan.


Bästa tiden


"Expressen ringde"

Underbart och vara tillbaka på jobbet igen,jag har pratat och pratat och pratat. Känns som jag inte haft nåt socialt liv på hur länge som helst bara för att jag varit borta tre dagar.Varit stor dramatik idag med julmusten,facebook,expressen och en grundlurad dryckesansvarig Robert! Gillar verkligen stämningen på jobbet just nu,och vårt lilla team i charken. Nu hoppas vi på fest,oktoberfest. Lite öl,lite röka,lite underhållning ^^,

Annars har jag gått och blivit kär. I Pluras kök. Kanske det bästa programmet på tv just nu. Plöjde alla på tv3 play i dagarna. Vill ha och jag vill vara i Pluras kök och laga middag,dricka vin och insupa atmosfären. Helt galet underbart. Se det om ni missat.


Sep. 18, 2012


Hitta balansen

När jag ibland mår sådär halvbra och är på jobbet så önskar jag att jag fick vila upp mig ett par dagar,men när jag väl är hemma(som nu) får jag bara dåligt samvete och mår ännu mera uselt. Varför? hursomhelst så har jag två dagar att vila och kurera mig på,lika bra att passa på,och nog har jag sovit.
Prata precis med mamma och pappa,det känns alltid bättre då,har och kommer nog alltid ringa till dom när jag är sjuk,kalla mig barnrumpa,men mamma och pappa är alltid mamma och pappa.
Har återigen kommit in i någon konstig fas. Jag vet inte riktigt vart jag har mig själv,ena dagen upp och andra dagen ner,beror verkligen på vem och vilka jag träffar,personer i min närhet kan påverka mitt humör enormt. Mina vänner(och ni jag inte känner) måste verkligen tycka att jag är helt labil,men jag är en känslomänniska,jag måste få analysera och analysera,och känna,inte bara nöja mig.

Finns så många frågor,och önskningar som jag skulle och behöver ta tag i. Får ta en sak i taget,hitta någon sorts balans i tillvaron..


Slagen hjälte

avslutade jobbhelgen med sushi hemma på ön. Gjorde en deal i veckan och slutade tidigare idag. Tog tåget upp och mötte upp sambo för lite biomys. Blev nya hamiltonfilmen,mycket sevärd,skitbra,gillade förra också.
Innan bion gick vi till moodgallerian och käkade på Vigårda barbeque,hamburger på svenskt sett,stjärnkocken Melker Andersson är en av dom bakom,kanske den godaste burgaren jag ätit.
Ledig imorgon,ont i hela kroppen så det blir vila vila vila.


Upp som en sol och ned som en pannkaka

Känt mig så låg idag,bara helt off och ..nej. Ont i huvet,ont i kroppen och så himla trött. På mig själv också. Ena sekunden känner jag för att förändra hela mig men jag vet att jag är bra som jag är,jag vet. Men någon liten förändring,eller?
Helt ok dag på jobbet som börja lugnt och slutade bara bläää. Men fint prat idag med Fillan. Relationer relationer relationer. Med tio års skillnad är det olika men ändå så lika.
Börjar ifrågasätta mina val också. Hur ska jag gå vidare? Blir nåt att fundera på ändå.

Nä,dra nåt gammalt över sig.


Vänner är lycka

Går och lägger mig lycklig ikväll. Så otroligt glad och varm i hjärtat över mina fina vänner,så fina och genomsnälla så jag tror inte det är sant,att jag får ha så fina vänner. Jag har en liten liten skara utspridd som jag släppt in på livet och jag är så tacksam för varje. Hellre en liten sann skara än många flyktiga och ytliga.

Ätit middag med finaste systrarna ikväll,Jenny bjöd på god hemlagad middag. Mer än så behöver jag inte skriva,det var bara en perfekt avslutning på en arbetsdag och inledning på jobbhelg <3


Ibland måste man göra saker som är jobbigt

Som att te.x jobba helg. Varför?? Så opepp och känner varje gång orättvist,varför är inte jag ledig? Men å andra sidan,det är helgerna som pengarna rullar in,så är det. Har lite planer,långt bak i huvet,att jag och sambo ska komma iväg över en helg och stressa ner,vet det perfekta stället^^,
Ikväll efter jobbet blir det lite tjejhäng hemma hos Jenny och imorgon är jag bokad av mamma och pappa,och sen när det äntligen blir söndag har jag en dejt med min sambo. Flyter jobbet på ska nog den här helgen bli bra den också,trots jobb. <3


Jag ska måla hela världen lilla mamma

Hade mamma på besök idag,kika på lägenheten,fick flyttrosor och sen drog vi in för att göra stan. Mamma shoppa skor och sen bjöd jag på fika på mitt favoritställe,vid gallerian och Coppola café,där har dom bland de godaste chailatte jag druckit! Vi tröttna ganska snart på butikerna så vi gick ner till kajen utanför Grand hotell och satt i solen och myste innan jag följde mamma tillbaka till tåget efter några timmar. Så mysit och ha mamma på besök,och att hon tog sig för egen hand hit upp till mig,det blev jag impinerad av! Lilla mamma <3


Kul iallafall ni som lämnade kommentarer! Även om jag skriver mycket för min egen skull är det såklart kul att det finns ni som läser! Klart jag blir nyfiken^^,


Tänk före!?

Vilken kväll det blev..
Somna i soffan och vakna av att sambo sa att brandkåren var här,öppna balkongdörren och en helt outhärdlig lukt av bränd plats låg i luften utanför. Brandbilar,ambulans,polis. Blev så himla rädd. Tog en promenad med hunden och tog reda på vad som hänt: brand i madrass i grannhuset,högst troligt en cigarett?? Jävla idioter.


Indiansommar !

Världens underbaraste väder idag! Älskar verkligen den här tiden,märkligt bara att det är mer sommar nu än när det verkligen var sommar..
Är förkyld ungefär varannan dag. Inte i söndags,men i måndags,inte igår men idag har jag ont i halsen?! Snälla Nån,ta mig ur denna misär! Antigen är det lika bra att bli vrålförkyld eller så vill jag vara frisk,inget mellanläge,det är pest. Slutade klockan 14 idag,och är ledig till fredag klockan 14. Ska se till att få ut det bästa av kedigheten. Börjar ned en tur runt ön,och sen hem och pyssla!
Saknat min sambo!

Lite nyfiken bara,vilka är NI som läser bloggen varje dag? Ni är en stadig skara. Lämna gärna en kommentar !


Mamma !

Kom hem sent,huvudvärk och en galen systeryster på besök,blev lite för mycket så jag stängde in mig ett tag. När det lugna ner sig blev det varmkorv till kvällsmål och ortens egna thé.
Suttit i köket och pratar med mamma. På torsdag när jag är ledig kommer hon upp för att umgås. Ska bli så himla mysigt,bara jag och mamma. Ska se till och skämma bort henne,fast det vet hon inte om ännu. Få se vad jag ska hitta på,vad hon vill se och vart hon vill gå.
Mammor är bäst! <3
( men pappor kommer inte långt bak)


Hattifnatt!

Hatar,verkligen HATAR alla former av huvudbonader. Kanske framförallt för att jag inte passar i sådana överhuvudtaget. Vilken tur för mig då att det blivit mösstvång på jobbet.
Gissa om jag släpper ut håret när jag stämplat ut ^^_


Take my coat please!

inte helt väntat,kanske lite ett nytt jag?


Du vet att det är en galen värld?

Hösten är här,min nyinköpta kappan sitter fint,likadant sjalen min sambo ville att jag skulle ha.elementen på bussen var på ikväll.Bara det. Blir en fin höst det här,på många sett,jag känner det på mig. Fick jag bestämma skulle jag aldrig lämna hemma,vara kvar i den bubblan som jag och kärleken har skapat,eller min egna bubbla,där jag vandrar gatorna fram med musik i öronen. Visste ni att jag alltid mimar för mig själv till alla låtar,kan liksom inte låta bli. musik är livet,på nåt sett. Iallafall för mig. det är på nåt sett i musiken man minns livet,alla minnen,vänner, kärlekar,en känsla,en doft,hat och uppbrott. Det är nog alltid därför jag gillat det här med långa tågresor eller bilresor,speciellt på kvällarna när mörkret fallit.musiken talar till mig,och hur man lyckas rannsaka sig själv under tiden som vägar,skogar och land flyger förbi utanför.
Har den finaste kärleken. Han slår allt. Han får mig att känna mig som ingen kunnat gjort,som jag aldrig trodde jag skulle få känna. Världens härligaste men samtidigt världens läskigaste fenomen. Låt det aldrig ta slut.


Stockholmsnatt

Stockholm visar sig från sin bästa sida den här helgen. Redan söndag,lördagen sprang iväg. En brunch i soffan innan vi tog en skön promenad in till city,jag fynda finaste höstkappan och sambo införskaffade ett par skor. Lite middag ute innan vi drog till Grand Central för där har de stans godaste drinkar! Älskar stämningen där,musiken,folkblandningen. Så bra att vi drog hem,tog hand om vår pensionärsvovve och jag hann med en powernap innan vi drog tillbaka till grand runt midnatt för några fler drinkar. Snubbarna i baren där är så jäkla grymma,våra drinkar var som konstverk, himmelskt goda! Det var en sånn lördag. Vår första lediga utan några måsten alls.


Underbara helg!

Gått förbi min gamla lägenhet under de två dagarna jag varit hos mamma och pappa, usch så annorlunda den är nu. Plastblommor,plastblommor och plastblommor i alla fönster! Även om det var skönt och flytta så känner jag bara nej! Det är min lägenhet! Lika mycket som jag tyckte illa om den,lika mycket älskade jag den lägenheten och alla minnen den innebar. Kommer alltid känna en splittrad känsla när jag går förbi,men så är det väll?

Sitter äntligen på tåget mot hem nu. Har nog aldrig varit så skönt med helg. Varit en tung vecka i många bemärkelser och jag bara hoppas att helgen inte går för fort. Nu ska jag hem och sen köpa en flaska rött och bjuda min sambo på middag och mys.
Underbara fredag!


Svampnäsa

Sjukt pissig dag på jobbet,märklig stämning. aldrig bra när medarbetare mår dåligt. Med häcken full flög dagen iväg och precis när jag trodde jag sluta och skulle hem och gömma mig,dök Jenny upp och vips var det bestämt att jag,Jenny och Matilda skulle ut och plocka svamp! Hur trevligt som helst,strosa runt i drygt två timmar och snacka skit samtidigt. Tror vi hitta tillräckligt för några svampmackor vardera. Kan konstatera att hösten är här. Fick sånn där härlig känsla i skogen. Kylan är på väg och nu ska inhandlas varmare kläder och skor.
Trots märklig dag är det trots allt tur att jag har så fina vänner. De gjorde nin dag!<3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/862778/images/2012/pic_5048f0bbe087c36350000a63.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/862778/images/2012/pic_5048f0bbe087c36350000a63.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/862778/images/2012/pic_5048f0f9e087c363670009b0.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/862778/images/2012/pic_5048f116ddf2b3449f000a1d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/862778/images/2012/pic_5048f122e087c36350000a6f.jpg" class="image">


Om jag får önska och drömma

Vill ha långfrukost på lördag,promenera in till city,dricka vin,unna mig nåt fint och sen bara umgås med sambo. Sova ut hela söndagen,ta promenad med Janne runt ön och äta frukost ute,promenera runt Kungsholmen och sen äta middag på nån av de mysiga restaurangerna nere vid vattnet. Om jag får drömma och önska <3

Lång dag som började 05.00 imorse och sluta i soffan för ett tag sen. Nu ger jag upp och går och lägger mig.


Jag kan det här!

Konstig dag,som på sett och vis blev som jag anade,redan igår. En aning kortare, slipper jobba kväll och får lyckligt nog åka hem och sova. Tror jag ska hinna med lite mat och en varm dusch också. Sambo är vrålförkyld precis som alla runt mig,och ändå lyckas jag på nåt konstigt sett klara mig.
Kände sånt opepp igår och kände att jag ville skita i allt vad jobb och sånt är,men jag puscha mig själv och ta mig tusan så har två arbetsdagar avverkats.
Det går bara man vill!
Lite mera spirofyu och sen är jag nog snart hemma.


<3


Spy galla

Ja,nu måste jag göra det.
Är så trött på folk som inte kan visa tacksamhet,ge lite tillbaka när man försöker på alla sett och vis ge av sig själv.
så jävla less på folk som tycker synd om sig själv,som vill att man ska klappa medhårs och som kräver sympati och "stackars lilla dig"
Inga nämnda inga glömda,men så less. Skärpning för fan!!!

Så,nu känns det bra igen ^^,


Gourmetchef!

Idag har jag nog ätit bland det godaste jag själv lagat! Med renskav,kantareller,grädde,fond,cognac och massa andra godsaker blev det den godaste grytan och med eget hemgjort potatismos och rårörda lingon(egenplockade så klart!)


Paaaappaaaaaa!!!!!???

Söndagen spenderades i djupaste sörmlandsskogarna,med familjen förkyld. Tog tåget ner och mötte upp familjen som var snuvigare än snuvigast. Verkligen pepp,men vi tryckte in oss i bilen och for iväg, och för första gången på säkert..10 år? Var parkering full!? Aldrig hänt,det brukar bara vara vi. Pappa släppte av oss och vi gick före,jag en aning orolig för hur pappa skulle hitta oss,och nog hade jag rätt. Efter en halvtimme börja jag lite smått ropa. Efter ett tag ringde han," var är ni" ja herregud,inte vet jag,jag som har noll lokalsinne. Vi la på och pappa sa att han hittar oss. Vi började ropa och gorma,mamma börja busvissla,eller iallafall nåt som skulle låta som busvissling ^^, Tillslut ringde pappa och fråga om det var vi som ropa?! Hallå? Klart det var!!? Tillslut dök han upp mellan fur och gran,och tur var det,för han hade kaffekorgen med sig!


1 september

Kan det verkligen regna mer nu? Borde vara helt omöjligt. 1 september och idag kände jag för första gången,på riktigt,att nu är det kört. Ingen mera sommar,att nu blir det höst sakta men säkert. Fast min bästa tid är nu. Älskar hösten i den bemärkelsen att träden skiftar i färg,man kan sitta länge o fika,mysa i tjocka tröjor,dricka ännu mera thé,tända massa ljus och bara mysa. Hösten har alltid varit den årstiden som passar mitt mood.
gårdagen spenderades först på jobbet,åkte sen ut för att umgås med hunden Stina och sen tillbaka med finaste Jenny och hem till henne o David för lite middag med goda vänner. Jenny gjorde godaste pasta bolognese och till efterrätt marängswiss. Min sambo som satt fast i bilkö (!) hela kvällen,kom och hämta mig och vi åkte ut på landet och somna rätt snabbt i soffan framför en film. Regn hela förmiddagen idag också.
Åkte hem ganska tidigt och idag har vi gjort stan och käkade en god bit mat på Rosa drömmar. Ikväll blir det lugnt för mig,sambo ska ut på galej och själv ska jag upp tidigt imorgon och åka till gamla hem,har en dejt med min familj <3
Ska ta ett bad nu innan det blir lite thé och sex and the city i soffan


RSS 2.0