Gott nytt år alla galningar där ute !

 Väskan är packad inför årets sista kväll. Hade en lite uppvärming igår,bestående av öl,rom och duckehunt. Blir snart upphämtad för att inleda alla förberedelser inför ikväll. Tror och hoppas på en bra nyårsnatt.
 Någon form av nyårresumé kommer nästa år,närmsta vecka iallafall.
Puss och kram på er !

It takes a fool to remain sane

 Ikväll är det JAG som har sjungit högt i duschen. Tog med mig in Ipoden som jag tankat ner massa nytt godis på och sen " legobiten ",och gastat med. Jag låter faan så mycket bättre än grannen ! 
 Kan ikväll gå och lägga med mid ett gott samvete att jag åtminstonde gjort en människa VÄLDIGT glad idag,och kanske t.o.m gett en knuff i baken,en början på något nytt ? Vi får se vad tiden utger sig att leda.  Ska bli otroligt skönt att lämna 2009 bakom sig,tar emot 2010 med öppna armar,ska dock inte ha för höga förväntningar/förhoppingar,men som jag och I bestämt. Vi går in som positiva iallafall ! 
Nåja,i mitt horoskop idag stod det att jag skulle lägga pengar på en lott (!?) Brukar inte följa mina horoskop. Jag skiter som sagt i lotten och köper en lampa istället. Det får bli min nyprspresent. Damn,I earned it !



 

Just beautiful . . .


 " My lord,lovely . . ."


Vardagslyx !

  Jo,det håller i sig,känner starkare idag att jag ska fan ge slag i saken. Ska bara prata med EN person till. Efter arbetsdagen idag belönade jag mig själv med att gå och sola,gick en runda på byn och kolla skyltfönster och fixat godaste middagen nu. 2 dagar kvar på 2009 och en arbetsdag kvar. Har planerat att ta några lediga dagar framöver,då jag redan fått en frivillig ersättare,det kommer göra mig gott.  Till efterrätt blir det lite julklappschoklad och sen ska det plockas lite här. Imorgon sk jag köpa en SJUKT dyrt lampa,men vad gör det om hundra år när allting kommer kring ?


 


 " Nyårsklänningen . . ."


A light in my dark tunnle ?

 Vad ska man göra? Inget eller ta tag i saker? Fucking jävlar ta tag i saker såklart !

Förhoppningar om regnbågar

 Mina 3 dagar ledigt flög iväg med vinden med en faslig fart. Knappt haft en lugn stund,men bara bra stunder. Gårdagen hanns med en välbehövlig sovmorgon innan jag fixa frukost till oss och sen blev det tvätta för hela slanten,innan det blev kväller och middag hos "mormor" Jisses vad mycket mat,efterrätt,kakor,godis,mätta och belåtna blev vi,men sen när vi väl hamna hemma igen i soffan satt vi och tryckte i oss massa choklad,bra där.
 Hela dagen idag har gått till att äta. Äta,äta och äta. Först en form av brunch/frukost vid 11.00. Vid 13.00 lev det iddag för Michis,med efterrätt till. Sen blev det soffhäng med chocklad,och sen lite glögg och mera chocklad. Sen bar det av mot Fia och sista måltiden med Pillan,wokmat och sen en kopp thé på det,massa popcorn och sen massa julgodis. Nyttiga ligan? Jajamän.
 Tog ett sista farväl av Pillan idag,imorrn bär det av mot LA och allt vad det innebär. Konstigt att hon inte längre kommer vara på jobbet. Men honn har fått många goda råd av oss under de senaste veckorna,så hon kommer klara sig galant! Nutajm och sova,back to work igen imorgon.

Juldagen 2009

 Blev en så lyckad kväll/natt igår med de underbaraste av de underbaraste. Lite föris hemma hos Fia och Daniel med fullt av folk,lite Michael Jackson på storbildsskärm och en massa dricka. Dansade natten lång med underbara vänner och trängdes bland massa dreggon på dansgolvet. Michis och Fia agerade pressfotografer,och Martin förvandlades till Bingo fram på småtimmarna,gick sisådär ^^,
Natten avslutades med julklappsbyte,så nu blir det nya pjucks och en spaweekend nästa år. Lovely baby ♥ Galet skön och grym kväll mina vänner.



 


" Hemma hos Fia. Jenny,jag och darling . . ."



" Pillan,Fia och jag . . ."


" Posing in the trappa . . ."




" Jag lånade Mchis bäver . . ."



 
" Jag,Michis,Jenny och Josefin . . ."


" Outside . . ."



" Nästan hela Jävla högen ! . . ."


Traditioner

 Efter ett långt och behövande bad,sitter jag nu här och funderar på vad som ska bäras till kvällen. Klänning?Men funderar starkt på att gå mot strömmen och välja något helt annat.Jo? Kanske. Pumpsen ska på iallafall,en alla alla dessa få gånger de verkligen åker på. Yes,yes,ikväll ska dansas med alla hemmavändare,jobbisar och gamla rävar. Det kan bli dötrist,tråkigt eller alldeles underbart. Det får kvällen utge . .


Snökaos!!

 Precis hemkommen efter en bilfärd på 1 1/2 timme. Som i vanliga fall brukar ta...45-50 min? Helt otroligt att det kan snöa så mycket. Spenderat hela dagen hos moster i vnlig ordning på juldagen. Har busat mest hela tiden med hennes Vincent,tokhunden. Julafton blev en trött historia för min del. Jobbade och total däckade i soffan och MISSADE årets Kalle Anka !? Seriöst,är jag 80 år eller ? Men det är den mörka sanningen. Men god julmiddag och många trevliga klappar innan det blev fika och juldrink i soffan. Tyckte dock efter ett tag att klockan,den var inte som den borde,alla var jättetrötta,och vad konstigt att TV-tablån inte stämmde?? Innan vi SMARTA insåg att klockfan hade stannt på 20.10. Inte undra på att man är trött när man sen tittar på sin egen klocka och inser att den är 22.30 ? ^^,

GOD JUL !

 TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!!!! Behöver jag säga att ALLT är som vanligt på jobbet? Som sagt,allt är som vanligt i charken,på jobbet. Say no more . . .
Bara
två dagar till och sen är jag julledig hela 3 dagar som jag ska njuta av. Varav det lär bli en hel det att göra-saker de dagarna. Japp japp. Hursomhelst är alla julklapparna klara,sista julmaten ska inhandlas imorgon och i vanligt ordning blir det uppesittarkväll hos Jenny imorgon,med spel,glögg och mys. Blir sista bloggen innan jul så GOD JUL TILL ALLA!!!


Allting är vitt,vitt,vitt. Aaaaahaa.

  Har aldrig sett såhär mycket snä,det slutar aldrig!! Är det ingen mer än jag som får lite " Day after tomorrow-vibbar" ?? ^^,  Skönaste söndagen idag. Vakna efter en lång skön sovmorgon,fixa äggröra och macka till frukost innan det blev hundpromenad i den meterdjupa(?) snön. Det enda som syntes av Anne var en nos och två svarta öron,stackarn. Torkade blöt hund och ha sedan städat,betalat räkningarna,handlat och ska nu styra upp lite godisbak och sen slå in alla julklapparna. Mycket som ska hinnas,ikväll blir det middag!



Varningsignal ?

Är det på riktigt eller bara i min hjärna ?
Livet är svårt . . .


 

Ge är roligare än att få . . .

 Hoppas på att julklapparna som ges i år blir uppskattade,med vissa har jag verkligen tänkt till och ansträngt mig (anser jag) Ser fram emot julafton på så sett,faktiskt. Har fixat med en av de sista idag och imorgon blir det en tur till stan efter jobbet för att,förhoppningsvis,fixa med de sista. Ska snart gå och lägga mig,vet inte vad som hände,men jag känner mig knockad och såå trött. Armen värker lite efter sprutan idag också,så vi får se vart det här slutar. xx



 " 9 dagar kvar till jul . . ."


Seriöst ?

 Höll på att bli knäpp på väg hem från jobbet idag ! Blev seriöst förföljd av plogbilen hela vägen ner till vårdcentralen innan den fortsatte bort. Är det meningen att de ska kunna köra i full fart på trotoarerna medans en annan får gå i kanten,i  meter djup snö? Frustrerad är ordet. Nu är jag svinvaccinerad iallafall !



Kan inte få nog !

 I dubbel bemärkelse . . .




 " It´s only you I think about . . ."


we can be heros

 Sitter och kollar på "Svenska hjältar-galan" tårarna rinner stup i kvarten,skönt faktiskt.




 " Säg det med ett leende . . ."


Himmelskt !

De blev kalasgoda !





" Bild lånad av fjällbrynt.se . . ."


oh my lord !

 Är sjukt trött,orkar knappt hålla ögonen öppna. Det är den där kroniska tröttheten,japp. Ett stort plus är dock snön! Det finns snö ute! Och det ska tydligen komma mera och bli kallare. Men trots det är julkänslorna långt borta,känner mer att det här året kan väldigt gärna få ta slut snart. Inget år som kommer gå till historien som nåt speciellt,inte på det stora hela. Varit en tung höst.
 Ska snart se över min chokladtryffelsmet,hoppas på bra resultat,smeten var mycket god iallafall :)

Julstrul

 Blogguppehåll ? Nej,men mycket på gång,ständigt. Har knappt varit hemma sendan i onsdags och vet inte ens hur många timmar jag spenderat på tåg,t-banan och i bussar och bilar. Kul? Nä,inte sååå värst.
 Hela torsdagen spenderades i Stockholm. Hann handla lite julklappar innan det blev fika med käresta och sen mötte vi upp Maria och käka innan hon och jag tog bussen till Bergdwallhallen och njöt till musiken av Salem al Fakir och stockholm sympfoniorkester. Mötte senare på kvällen upp Martin och hans gäng på Olssons och det blev sent,och en och annan öl och jag blev kvar i stan och tog tåget hem på fredagen och raka vägen till jobbet.
 På lördagen blev det lite jobb och ännu mera tågåkande innan det blev till att göra stan igen. Pillan ade sin bye bye swedenmiddag på Friday´s vid Stureplan och efter mycket om och men hamna vi på Sturekompaniet. Kanske inte riktigt min typ av uteställe men vi hade trevligt och blev hyfsat långvariga innan vi drog vidare för att möta upp kusin Nicklas. Somnade av ren utmattning runt 03. Mycket trevligt och vi kommer alla sakna Pillan! Men än har hon inte åkt.
 Just nu sitter jag och tittar på ett förlossningsprogram på TV4. HJÄLP och aj! Har varit mycket produktiv idag. Gick och lämna av Martin vid tåget och gick sen och handla ingridienser till julgodiset. Dammsög och rolla min soffa,så nu ligger det en halv hund i min soppåse. Torkade golven innan det blev fika hos MaPa och djup disskussion om julklpappar. Jäklar vad svårt! Men å andra sidan har jag bara en person kvar,den svåraste med  det blir en tur till stan på onsdags. Min sista chans till julshopping,orkar inte ge mig ut i helgen som kommer,då kommer alla vara ute!!! Imorrn blir det vaccination för min del,undrara dock hur jag kommer må efter det,efter alla dessa historier man hört. 

Shout it out loud !

 Om grannen sjunger HÖGT i duschen kontrar jag med att spela hög musik,såhär en tisdagskväll.
Snart dags och sova,ska göra ingenting först efter att ha hängt upp massa tvätt. Bakat och tvättat idag,damn,jag är rena hemmafrun,frånsett att jag är ogift och har ett jobb *blink*
 Snart dags att släcka,men på ballen lyser min blåa turkbelysning,hela natten ^^,



 " payback när grannarna väsnas . . ."


Jaaaaaa TACK !


 " Precis vad jag önskar mig i julklapp . . ."


pipparkakor och lusseballar ?

 En helt ljuvlig doft av pepparkaksmuffins sprider sig just nu i hela min lägenhet! Mmmm,det här med julkänslor börjar arta sig,litegrann iallafall. Tog tag i julbaket direkt när jag kom innanför dörren,och ute på balkongen hönger nu en blå ljusslinga (förra hyresgästen lämnade medvetet kvar den,så nu kommer den till användning!) Blev helt ok. Jobbdagen flöt på idag igen,men det är mycket nu bland all julsill,julostar,rödbetsallader och julskinkor. Kände at jag var nära till migrän idag igen,men jag hann få i mig en alvedon innan det tog över,nu känner jag ingenting ! 
 Helgen närmar sig och det blir jobba halva den,sen blir det middag och utgång på lördagkväll för Pillan! Söndagen blir det lucia men redan på torsdag blir det galej när det blir middag och konsert med Maria. Ska se till att hinna kolla julklappar inne i stan innan jag möter upp henne. Den där morgonrocken som mamma ska få i julklapp måste inhandlas! (Och nä,mamma läser inte min blogg så jag har inte försagt mig)  Nu middag med ett stort glas julmust,sen ska jag dekorera mina fina muffins med frosting och silverkulor!

 


" Tänk er balokonegn i bakgrunde,fast med en blå ljusslinga? Njaa,det duger iallafall . . ."


Beautyful pictures

 Kvällen blev bra.Köpte med mig lite biskvier och drog hem till MaPa. Där bjöds det på lasagne och rödvin och sen blev det prat om jul och strul. Hannmed lite glögg och fika innan hemgång. Tog en vam dusch och har nu bäddat ner mig varmt.
  Hittade ett gammalt USB-minne i sovrummet idag,OJ vad massa gammla bilder jag hitta från resor,fester,högtider och andra stunder vi inte ens ska tala om ! Ett axplock innan läggdags värmer o hjärtat. . .


 


" Paris,Paris,Paris, I wanna go back . . ."



" Frankfurt resa no;1 med darlingen . . ."




" FÖRLÅT gumman,men jäklar vilken blöt nyårsafton det blev 07/08 . . ."





" GalenPanna . . ."





" Karpathos 08 ,don´t need no words . . ."


HJÄLP!!!!

 Har idag bara gett mig FAAn på att jag ska få lite julkänslor,då de absolut inte infunnits sig överhuvudtaget än,och det är ändå 7 december redan. Traskade hem från jobbet och gick sedan och handla på den andra butiken,lite närmre hemma. Köpte på mig choklad,florsocker,3 stycken hyasinter,en tygtomte (!) och lite till och har nu lyckats stöka lite,så min otroligt juliga lägenhet innehåller hela 2 TOMTAR NU!!!! WOWOAAHAHAH! (ironisk) min lägenhet är lika med noll jul,men vi får väl se vad jag ska göra åt den saken. Snälla,nån som kan komma med tips? Och ja,jag hatar julgardiner,juldukar,julbonader,julbockar o.s.v men hur ska jag gå till väga då? Svårt.
 Gårdagens förfärliga söndags(och 2;a adventväder) gjoder inte saken bätte då jag och Martin begav oss upp till stan för lite dinner and a movie. Svängde förbi ön först för en adventsfika med lussebullar och pepparkakor. Tog en veva på stan men kunde bara konstatera att det var alldeles för mycket folk och ett riktigt bajsväder! Hamnade istället vid hallarna och fick i oss god middag,precis när vi skulle gå uppenbarade sig om inte Lill-babs,hon va tydligen också hungrig på hamburgare. Gegav oss till bion och såg sista Milleniiumfilmen,"Luftslottet som sprängdes" Väldigt bra,men kan ändå konstatera att första filmen är överlägset bäst. Hann med en kaffe på centralen innan mitt tåg gick hem,slängde mig bums i sängen för att värma mina nerkylda ben och fötter.
 Ska nu lägga julstöket och strulet åt sidan för den här gången. Mitt i allt stök glömde jag helt bort att göra nån middag,men som tur var ringde mamma för en stund sen och bjöd över på middag,imorrn blir det mera bak,har tänkt mig lite chokladtryffel och sen ska jag nog lyckas få ihop lite pepparkaksmuffins :)




" Jag ska söka efter min kreativa sida och trolla fram julen inom mig . . ."

 
 

Rubbat universum ?

 Luktar blöt hund i hela lägeheten. Precis inkommen från en lång promenad ute i regnet. Ganska skönt ändå,men mindre kul och komma in med blötaste Janne,men vi stängde in oss i badrummet och jag tog fram lilla handduken och torka,torka,torka (så gott det gick) Nu rullar han runt som vanligt på filten i vardagsrummet.
 Blev en tidig lördagsmorgon och upp med 08.40 tåget mot flempan och Maria. Hon fixa nytt pass hos polisen och sen tog vi bussen mot skhlmen. Hamnade på den mest udda bussen. Snett emot oss satt en kvinna som sminka sig,hon sminka sig så pudret yrde rent ut sagt! Smart,det kan ju finnas allergiker? Bakom oss,där satt en dam som lyssnade på radion,inte så låg heller,utan ganska högt.Opera var det,och sen dansband och sen nått annat popigt. Vi gissade att det var melodikrysset. Sen när vi närmar oss avstigning är det nyheter och vädret på bussradion varpå busschaffören skruvar upp ljudet så man knapp hör sina egna tankar ? Väl inne i skhlmen när vi sitter och fikar kommer det först en tjej förbi,enbart iklädd nattlinne (kort model) och flip-flop på fötterna?? Tätt efter kommer en dam som bär på en stor vit plaststol (model balokongutemöbel) Maria och jag bara titta på varann och undrar vad som gick snett i universum idag? Hahaha.
 Lyckades iallafall införskaffa två julklappar idag,vilket betyder att sågott som 3 personer redan är klara !!
Sitter i soffan och har inte ens ork att plocka upp shoppingkassen. Ska fixa en kopp thé och mysa lite i soffan ensam. Till kvällen ska jag fixa varma mackor tills min kära kommer hem. IMorrn blir det en tur upp till sthlm igen,kvällen ska avslutas med middag och bio. Sista Millenniumfilmen. Lite vemodigt känns det. Alla filmer har hittills varit SÅ bra,så det lär sista också vara. Ser fram emot en söndag inne i stan.'



" På torsdag är det dags igen,Salem på Bergdwallhallen . . ."

 



Searching places to find a piece of something to call mine

 Torsdagkväll och iskallt ute. Härligt. Fick äntligen andas in massa frisk luft under promenaden hem ifrån jobbet. Jobbade kväll. Lungt som i graven så jag lyckades komma ifrån 10 minuter tidigare. Köpte med mig lite skagenröra hem och sitter och ska äta toast,lagom ansträngade och oerhört gott efter en jobbkväll.
Bara en dag kvar och sen helg! Hoppas på en lung och skön sådan. Blir Maria + Mariadag på lördag. Ska åka upp och möta honey och sen bege oss på lite shopping,fika,och sen ska vi käka sushi! Imorrn kväll ska jag fixa god middag och Martin ska som vanligt fixa en flaska rödvin. Helg,helg,helg. Varför kan det inte bara alltid vara helg? 
 
 När det gäller andra saker är jag konstant i valet och kvalet. Varför kan det inte bara vara ett lätt val? Vart finns orken när jag behöver den? Kommer jag lyckas fixa det här eller kommer jag befinna mig på precis samma plats i livet såhär dags nästa år? Det hoppas jag verkligen inte. Har varit konstant trött i flera månader snart,hur i helvete ska jag lyckas vända det här? Tänka positivt? Det är inte alltid lätt när man gång på gång inser att det inte ger nånting det man gör. Åh,vad jag ibland önskar att jag kunde fly fältet och gå och gräva ner mig en stund.     FUCK!!!!
   



" Konstant fruktansvärt förvirrad - I hate it ! . . ."

 
 

do you feel it to ?

 Kärlek är allt man behöver - och jävligt bra musik !!

 


 


Vi för statestik !

 Precis satt mig tillrätta i soffan,framför " Förkväll" för att avnjuta min underbara wok (min paradrätt!)
När jag gör wok vill jag ha allt,allt,ALLT i! Köpte därför idag minimajs,sockerärtor,rädisor,kokosmjölk och massa mer. Om inte en gång i veckan så varannan,jag bara måste äta wok. Skulle kunna leva på det,blev dock inte rikitgt lika gott med fläskkött som när jag brukar ha räkor i. Undrar dock vart mina cashewnötter tagit vägen,eller vem som kan ha ätiti upp alla utom 5 stycken . . .*blink*
 Idag på jobbet har vi fört statestik,vi i charken. Måste säga att det var ganska kul,och om man inte är såå sugen att gå på klockan alla gånger vart det ganska kul idag,haha. Får se våran lilla slutsummering som ska äga rum imorrn,ja,vi är inte dumma vi,vi kan hugga emot. Har spelat lite julskoivo idag också,en del gick upp i falsett och sjöng med,dock inte jag. Känner mig konsig nu också,bättre i halsen men kroppen gör så ont,t.o.m mina fingertoppar värker. Står inte ut.




" I am the master in the kitchen . . ."

 
 

1 december

 Sista månaden på året har tagit sin början. 23 dagar kvar till julafton,ingen snö,ingen julstämming,ingen julmusik,inget julgodis etc. Undra om jag kommer kunna vända det här?  Alla helger fram till jul är fullbokade så det kan bli svårt. Proppmätt nu och borde egentligen göra ett ryck hemma,ta bort lite hundhår te.x *blink* 
 Tror jag ska avsluta kvällen i soffan,med en cognac för halsen,precis som Eva föreslog idag. 



 


" Rödspätta med champinjoner,tomat i gräddsås med pressad potatis. . ."



" Förra onsdagen unnade jag mig en tidig egen julklapp,spaprodukter från Trosa. Luktar underbart . . ."


Is´nt it weird how we all feel a little bit strange sometimes . . .

 Förkyld eller inte,men konstig känner ja mig. Varit rena bergodalbana hela dagen,men för det mesta har jag kännt mig helt ok. Snarare nu när jag kommit hem som jag känner mig lite låg. Sov uruselt i natt men ska se till att vara riktigt trött till kvällen. Röjja lite och sen fixa god middag med rödspätta.
 Har verkligen börjat tänka så det knakar när det gäller julklappar. Har 2 egetligen helt klara (någolunda) men sen är de återstående 5 personer som ska fixas,och att ens komma på vad,det är lönlöst. Tur att det blir en tur i helgen i Sthlm. Hoppas komma en bra bit på vägen.

RSS 2.0