vintermys

julen är slut och det är med ett leende på läpparna och ett glatt hjärta som jag lämnar den bakom mig,2010.
haft en underbara tre dagar ledigt med fullt upp hela tiden. söndagnatten spenderade vi på landet,med michis och martin som kört upp från skåne. det drogs fram gitarrer och texthäften och vi sjöng allihop in fram på småtimmarna. hur mysigt somhelst och framförallt jätteroligt. efter välbehövlig sovmorgon blev det bruch innan vi drog fram hela vinterförrådet och samtliga 6 personer drog på sig full mundering för en dag i snön. vi åkte pulka och tolka med hästen. (tolka,det är att åka pulka bakom hästen,och den sticker iväg i full galopp,varpå man troligtvis ramlar av minst 2 gånger och har snö överallt innanför alla kläderna. men mycket skoj)
 slutligen bestämmde magnus att vi skulle packa matsäck och grill och vi tog hunden med oss och knata upp på högsta berget där vi avnjöt god glögg och grillad chirizo med bröd. hur mysigt som helst och hela tiden spana vi efter vildsvin,och hoppades,för martin skull, att vi skulle se älg! men icke. drog oss hemåt när mörkret hade lagt sig och när vi kom in så stupa jag,rent utsagt,i soffan och sov ett par timmar innan det blev julmiddag i salongen. en riktigt frilufsdag,så välbehövlig och vi har på allvar börjat planera fjällenresan för 2011. ska bli så otroligt roligt,jag som aldrig stått i en slalombacke! men tror att vi kan bli ett underbart gäng,men afterski och dans,och matlagning! åååh,längtar redan.

 som jag anande,blev en av de bästa jularna på länge. med rätt människor omkring sig kan man inte misslyckas ♥

vemod

Julafton snart till enda och som vanligt känner jag mig lite tom ,sådär vemodig som jag alltid gjort,sen jag var liten,som att nåt tagits bort från mig? märkligt. efter en veckas hårt arbete känner jag mig helt lost och bara tom.. På alla krafter och ryggen är utan dess like vad den värker. men trots allt en bra och fin kväll med fina julklappar och jag är mer än nöjd. på det stora hela en fin jul och insåg nu i dagarna hur fina människor jag har omkring mig nära och kära,kollegor och älskade som värmer i hjärtat så otroligt. har alla planer på att stupan sängen nu med mn värkande kropp, lägenheten helt för mig själv,lite ensamt och saknar,men ändå skönt med mina egna kvällstankar.imorrn blir det jullunch hos moster och sen hem för att svira om för juldagsfest! tomorrow i gonna dance the night away!!!

dan före dan,före dan . . .

nä,ingen bra dag,började uselt med att jag inte fick göra det jag hade hoppats på,och överallt drog folk i en hit och dit och så helt plötsligt ska man ha koll på alla områden,lika mycket. my god,jag är inte 5 personer! men trots att humöret svikta så gick den här kvällen jättesnabbt och tobbe bjöd på godaste kokosglassen i charken mellan kunderna. imorrn är det pesionärsdag,herregud,det kan ju bli en historia för sig. det är ju tur att man glömme från år till år hur det slutar,annars hade man nog stupat ^^, alla som sagt att de ska handla imorrn,och man berättar att det är pesionärdag imorrn,blir lite stela och får nåt lite skrämmande i blicken märker jag. det är en match för sig,det ska gudarna veta !
 nu är nästan alla paket inslagnam,bara älsklingens som ska hämtas ut och slås in imorgon. väntar på att sambon ska komma hem så jag kan börja med maten och sen sista julgodiset som ska fixas för i år. kommer stupa ikväll också,imorrn ska jag upp i ottan och sen är det full fart tíll läggdag. god jul,ja det blir det nog tids nog!



 


 nästan i Sune-klass ^^, till syster


julpussar och stjärnsmällar





















 


kärlek

städat nästan hela lägenheten,sagot in nästan alla julklappar och nästan börjat med maten,jag gör allt lite halvant idag ^^,  en urproduktiv dag på jobbet idag. vem sa att man behöver träna när man jobbar på charkavdelningen under juletid? det är nu vi bygger upp alla muskler som ska hålla hela nästa år. men vi har trevligt och ett glatt humör,vi vet hur de ska tas.
 enligt säkra källor hade jag fått reda på att vår utflygna svenska som flytt oss för kalifornien var hemma,bara över jul,men utan en tanke på att hon skulle dyka upp på jobbet så senare idag är det plötsligt nån som säger "ursäkta" till mig,och jag,proffsig som jag är säger givetvis "ja..?" och där stod pillan! herregud,kokoshuvud jag är! lovely att träffa henne,nu blir det rajraj på juldagen! förhoppningsvis kommer en darling från skåne hem också..
 ute snöar det,massa och hela tiden! men jag älskar det. alla gröna jular vi klagade,och nu ska jag faan inte klaga. det får mig att hitta den där sinnesron jag behöver vid den här tiden på året. dock blev det en tuff dag idag så det blev att knata upp och lägga sig i solariet efter jobbet. vet att jag inte borde,det är inte nyttigt,men ibland behöver man den där värmen och färgen i ansikten,den vill jag ha kvar ett tag till.

 mår just nu riktigt bra,utan att säga för mycket. vet att allt kan vända fort,men just nu njuter jag av kärleken och vardagen ♥ har hela veckan fullspäckad med jobb och julfiranden på olika håll,imorrn blir det jobbkväll och sen tidigt på onsdag och å måste jag hinna med allt som är kvar,sen blir det lite tight. jobbkväll innan julafton och sen upp och jobba jul. sen är jag ledig i härliga tre dagar som jag bara ska jula och mysa. som sagt, för första gången på länge längtar jag efter julen...



 


kör en gammeldags stil på klapparna i jul

 
 


joyful

underbar helg som blev som jag hade hoppats,lugn med mycket sömn,god mat och alla klapparna klara,finito,done! halva helgen spenderades uppe i Stockholm där jag mötte upp älskling på fredagen för lite julklappsshopping,gick väl sisådär och snön bara föll och ingenstanns hitta vi det vi ville ha,svårt. Vi gav upp och drog hem till ön där det blev middag ute på restaurang med pasta och gott vin innan jag,rent utsagt, stupa i soffan och prata i sömnen till på köpet ^^, hade förhoppningar att ta en rajd på stan även på lördagen men det fanns verkligen ingen energi kvar så det blev långfrukost i soffan framför tvn innan vi tig tåget hem,hann byta om och blev hämtade av Kerstin och Magnus som gulliga bjöd oss på julbord i Trosa,på Bomans. kanske ett av de bästa julborden jag varit på,med godaste sillen,och jag som nästan aldrig äter sill,så gott var det! allt var verkligen utsökt och mellan tallrikarna satt jag och Magnus och spanade på alla lustiga personer som befann sig i lokalen. dessertbordet var fenomenallt och efterättbordet lika gott,men ha,det fanns både dessertbord och efterrättsbord,det är skillnad. blev kvar många timmar och hade riktigt trevligt och småprata om vårens skidresa,vore verkligen så härligt. somnade lika gott igår med en mage som kändes som gravid i 8 månaden( men vad vet jag) min sambos var lika stor den. idag har det snöar,minst sagt! men ändå blev det julshopping i Södertälje,de sista och jag blev så nöjd,plus att jag hitta min drömklänning som jag suktat och sörjt hela hösten! den kommer bli toppen när den väl kommer till användning. var otroligt härlig stämmning uppe i stan,trevligt folk,julmarknad,julmusik och julkör som sjöng. det väckte verkligen känslorna i mig så nu ikväll har jag julstökat och gjort godis och druckit glögg och myst. känns som jag fick ut maximallt utav helgen. Nu väntar en tuff vecka med mycket varor myckey folk och mycket tålamod som krävs,men det är snart jul,och jag längtar faktiskt...

idag glömde jag att du inte finns

lite mör,eller snarare ganska mycke,igen. fullt upp hela dagarna på jobbet,julen är här om en vecka och innan dess ska mycket hinnas med. men känner ändå ett visst lugn. så gott som allt klart utom vissa inköp, men det fixar sig. ska se fram emot den kommande helgen istället. ska upp till Stockholm efter jobbet imorgon och möta upp finaste för sista julhandeln och sen fixa god middag i soffan. ser fram emot att bara vara,blivit lite mycket alkohol på senaste måste jag erkänna,inte farligt,men mer än jag är van,och snart är det ju juldagen! blir som vanligt gala på byns danshak med övriga byns invånare,den yngre genarationen så att säga. blir middag först hemma hos mig och jag och Martin har utlovat duckhunt och spotify som underhållning innan vi drar vidare och svänger våra lurviga! nu ska jag försöka knåpa ihop ett litet sms till syster,som vill veta vad jag önskar mig,ganska svårt då jag känner att jag inte behöver nåt särskilt,även om ett par nya converse till våren skulle sitta fint... idag glömde jag att du inte finns,tänkte att snart är det juldagen,då är du där,då ses vi,men jag glömde,så dumt,så jävla dumt ...

drömmar

kroppen värker lite, kan bero på att det kom nåt ton julskinka till jobbet idag. lyft alldeles för mycket och på fel sett så lite mör. köpte den sista julklappen idag, mycket nöjd med årets inköp faktiskt och för en gång skull är jag färdig tidigt . bara en klapp kvar,till finaste men Jag vet precis vad jag ska köpa ^^, idag när jag kom hem var jag sambo igen.har en liten sjukling hemmasom är lite krasslig så det blev god saffranspasta, luciadagen till ära, och sen kila jag iväg för att lussa med mamma och pappa,lussekatter och glögg.mysigt så nu börja julstämmningen smyga sig på lite grann. tiden flyger bara iväg, nästa fredag är det julafton! har bökat förbereda mitt julgodis nu också, favoriti repris. känner mig just nu väldigt trött,sovit uselt sen jag kom hem från semestern, nye haft enhelnatts sömn sen onsdag förra veckan, känns tungt. imorrn är det dock sovmorgon och jag har tvingat min sambo att stanna en dag till innan han åker hem till stan. en sak har jag lovat mig själv idag. NÄR jag flyttar upp till stockholm SKA jag gå med i en kör så jag äntligen får sjunga, och gå i luciatåg. saknar nåt så fruktansvärt. kommer antagligen somna i soffan snart, men jag gör det brevid mm käresta,inte så dumt...

trasig

så jävla trasig idag. helt uppåt väggarna vad grisigt det blev igår. vad hände? blev nog lite för mycket julsnaps blandat med julmat och marängswiss,men jäklar vad lyckat det blev. återigen är det bevisat att vi har de bästa inom våra plåtväggar. så är det.  redigt trött efter en hel dag på stan igår också i stockholm,turligt nog var jag på hemväg när bomberna gick av,herregud,precis i de trakterna traska jag omkring. tur att ingen skada sig. obehagligt.
 hursom så är nästan alla julklappar färdiga nu,var så duktig och organiserad igår med min lilla lista och allt,så har bara nån kvar sen kanske det kan bli lite julefrid? mer än så här blir det inte. är så otroligt trött. nu väntar jag på att sambon ska komma hem,det blir fet burgare till middag,sen middag. precis vad våra bakismagar behöver.
imorrn är ja nog männska igen . . .

 

 


 Matildas fina gran


 redan fredag imorgon och tror att det kan bli en bra helg det här. har alla förutsättningar att bli det. 


 


 du är min finaste


BIFF!

 får magsåg av bankärenden. krånglade lite innan resan,och nu blev det ännu mera lite krångel så jag fick alldeles ont i magen! men jag andades en och två gånger,kollade igenom pappret noggrant och gick sen in på internetbanken och nu ska det vara fixat,usch.
 en bra dag på jobbet. fick gulligaste komplimangen av en jättetrevlig person idag,den gjorde min dag,mer sånt. bara en liten sak kan ge så mycket. blev hämtad av min privata färdtjänst idag. hade två stora matkassar med hem så nu är kylskåpet möblerat igen. fick under utlandsvistelsen ett sånt enorm sug efter kött ! (jag vet.jag är brutal ibland,det vet vissa...) men sånt enormt sug efter biff,eller dylikt. så nu blir det banne mig biff imorrn,kosta vad det kosta vill. ska njuta varje tugga. ^^, 

 

 
 


tillbaka

 tillbaka till verkligheten,uppe tidigt för jobb,men det var bara trevligt. träffa alla glada kära kolleger. julen står verkligen för dörren överallt och det är snö,Snö,SNÖ! älskar det! känner mig som ett litet barn. känner att den här julen kan bli bra. kanske inte just julafton,den ser jag inte fram emot direkt,men vägen dit,med alla nära och kära, och allt som är planerat innan dess. har satt upp ljusslinga på balkongen,dock inte familjen taikons från förra året...köpt amaryllis och hyasinter och imorrn blir det julbakshandling och lite diverse till julbordet hos matilda på lördag!
 fastnat framför datorn och spanar efter julklappar. så himla svårt! fast mer för att det alltid slutar med att jag klickar hem nånting till mig istället.. som igår fick jag hem en ny tröja,finaste och nöjdare än på mycket länge! fick även hem andra julklappr som jag klickat hem från nätet. allt såg verkligen hellyckat ut,så hoppas att det blir glada miner på julafton. har redan planerat in julshopping i stockholm på lördag. ska skriva lista och verkligen vara seriös och förhoppningsvis komma hem med allt så jag bara har nån enstaka kvar. sen ska jag ägna resten av dagen till att strosa runt och njuta av storstan. kanske unnan mig nåt fint? ^^, 


  


homo sweet homo

hemma efter sju dagar med underbar sol och värme i afrika. nu ska jag vänta på julen































































RSS 2.0