rain,hell yeah

vakna 04 inatt av regnet,sen kom åskan. låg där i mörkret med min fina,kröp lite närmre och låg vaken ett tag och lyssna på regnet som inte ville sluta.kan inte hjälpa att jag tyckte det var väldigt mysigt. regn är bara förnamnet för hur dagen varit. Hällregn hela dagen,och jag trodde det skulle bli en heldag i stockholm med shopping. tåget inställt och inne i stan påtok försent,men jag hann med endel innan jag mötte upp maria på medis. blev middag o vin på ojojoj.prata resor,som vanligt och hoppas på värme i december. sitter på tåget hem nu och vill hem till sambo.regnet tycks fortsätta,men det gör inget,inget alls.

dresses,roses and things to do

gröna fingra? jag vette sjutton.skulle vilja säga att jag har det. har tokrensat på balkongen bland mina krukor och blommor och kryddor. fick dock kasta en liten raring,som troligtvis dött av sommarhettan som var,och det var ju tyvärr inte bättre av att jag inte varit hemma sådär jättemycket under de senaste...5 veckorna? nåja,de flesta ser ut att leva och t.o.m min jordgubbsplanta har små rosa bär,som jag hoppas blir röda.
 gårdagen bjöd på bio på heron med jenny,andrea och martin. sex and the city 2 och greiskt innan att äta. helt ok film,dock sämre än första filmen och inget slår,never ever,serien i sig själv. men ändå,mycket glitter,glamour och new york. my god,vad jag vill dit,har en inre längtan,jag bara vet att jag skulle älska den staden. så avundsjuk på jenny som snart är där,om bara 3 veckor. dock mindre glad att hon ska vara bort i 13 månader . . . hursomhelst,en eloge till martin som stod ut hela filmen,var lite orolig där ett tag.
 fick ett litet paket på posten idag också,nu är det tajm att gnugga kreativitetsknölarna. 
väntar på min fina just nu. blir god middag ikväll och imorgon är jag ledig. ska upp till stockholm och träffa min fina maria. vi ska äta middag och prata strunt och antagligen planer lite resa ! 




 mycket man borde,men orkar man,och vågar man?


im with stupid

 fruktansvärt tankspridd och tankfull ikväll. hjärnan på högvarv. en aning dampig. gått från rum till rum,ut ur köket in i v-rummt,in i sovrummet och sen tillbaka utan att göra något vettigt what so ever. vt inte riktigt vad jag ska ta mig för,även om jag i nästa sekund inte ens orkar bläddra i nyinköpta modetidningen jag köpte igår. orka? väntar på middagssällskap. hemmagjorda hamburgare blir det med såna där goda bröd från max. i bakgrunden är det dr phil på tv4+ så det är ju inte geniernas afton det här kommer bli. ett varm bad kanske är vad jag behöver,fast det känns inte samma sak när det inte är kallt ute,jag menar,jag fryser ju inte. ni ser,så där har jag håll på hela tiden sen jag kom hem idag.jag bara velar. jag. har.seriösa.problem.
nä,kanske eller snarare borde ta tag i min löpträning på onsdag. snart stundar augusti och sen är september här i rasande fart. nu ska jag iallafall försöka sticka in huvet i kylen och se vad som ska ätas med burgaren.

time goes by

vart tog denna arbetsdag vägen.tiden flög iväg idag.men jag tror att jag hann med allt jag skulle,så det är väl bara positivt. lite bilder från helgen följer!




mitt loppisfynd





superhärliga och fina crêpsvagnen vid mollstaberg




very french





världens godaste morotskaka,kak/fruktfatet i bakgrunden även det ett fynd


 


söndagsmys med hällregn

jäklar vilken natt. hemma med sista tåget och regnet bara öste ner och sen hällregn hela natten. helt otroligt. vansinnigt,men ändå ganska mysigt. som sagt,en liten del av mig ser så fram emot hösten,men åh så less jag kommer vara sen när den väl är här,då är det ju bara sommar och värme jag vill ha? frysa är inte riktigt min grej... lördagen var fullspäckad,även så denna. först lite shopping på byn för att sen möta upp min fina fia,vi åkte bort till mollstaberg och käkade franska crêps och drack riktigt cider från normandie vid husvagnen de ställt upp. verkligen hur mysig och inspirerande som helst och paret som driver stället är bara så gulliga. Mätta och belåtna tog vi en cruise vidare mot en närliggande gårdsbutik och inhadlade närproducerad lammkorv,ruskigt billigt och så gott. sen blev det en spontan tripp till en närliggande loppis,och gissa om vi var glada att vi svängde förbi. vi båda kom där ifrån med varsina betonggjutna rabarberblad (ska fixa upp en bild senare) 100 spänn,som hittat.
 mötte upp min man lite senare för lite diverse dryckesinhandlig innan vi tog tåget mot mölnbo för att grilla med hans gymnaiekompisar från förr. trevliga killar hela bunten men trött och en whiskey för mycket så orkade jag inte stanna länre än midnatt,men nöjd med kvällen ändå,även om man kom hem dyngsur och kall om fötter,händer och nästipp. nu åter till städning och bakning. har världens godaste morotskaka i ugnen.


nollställd

helt nollställd.ingen energi what so ever. vill bara lägga mig i sängen och sova tills den här känslan i kroppen försvinner. det dumma är att jag inte riktigt vet varför. känner mig konstig. kanske beror på den här usla veckan på jobbet. äsch,fuck . . .

last before bedtime


 veronica maggio,en av mina husgudar


i woke up in the middle of a bad dream

nej,nej,nej, idag var en såndär dag då man bara vill vara hemma.inget har direkt gått min väg,varit lite mycket hit och dit och runt omkring.kändes ett par stunder som att jag höll på med tio saker samtidigt. vaknade någolunda utvilad,hann med frukost och tre galna hundar runt fötterna och en lika trött finaste mitt emot. fick skjuts till jobbet och sen har dagen bara susat iväg,i ett sånt därt stressat tempo. blev en lung och stilla promenad hemåt,nu fast i soffan framför salem på tv. gott gott.
 en annan mycket irriterande sak är att jag är typiks en sån där som alltid ska riva mig på kartonger/ettikettr/hyllkanter vilket resulterar i att jag har rivmärken över hela armarna så jag ser ut som en riktig jag skär mig själv i armarna ! Usch.när ska jag kunna vara i solen? usch,har en riktig mensvecka. pest och kolera på samma gång. tur att jag har en finaste som igår köpte mig en stor ask chocklad,prinsesschocklad.
imorrn konsert i sommarkvällen. onsdag nu tack.


 


 försöka hålla humöret uppe


salem al fakir


 tröttnar aldrig på honom
 


brooklyn sun

jag vet,hur dumt som helst,men jag får alltid sånna perioder under sommaren då man går och längtar efter hösten. alla löven och färgerna.varma tröjor,stearinljus,thé och varm chocklad. fika med vänner och mys i soffan med kärleken. men jag ska njuta av sommaren lite till,så länge den stannar,snart är juli slut,vart tog du vägen?
 jobbet rullar på,dagrana går fort och nätterna lika så. sneaste dagarna har det varit hundvakt som varit prio. pendlat mellan hemma och gården för de små rackarnas skull. men husse och matte kommer hem imorrn så ikväll blir sista kvällen för mig. har fixat lite tapas till mig och martin,blir lite sovmorgon imorrn innan det är dags för jobb. på onsdagkväll är vi bjuda på konsert och picknick med vin ingick tror jag bestämt ! 
 fredagens homebuyreunion vart hur lyckad somhelst. åh,vad grymma vi är,eliten,trots allt vi står/stått ut med. mycket vin och gott grillat.mina snygga fina härliga kollegor.
 precis pratat med min partenr in crime,vi planerar hösten/vinterns resa. lutar åt kap verde,eller nått i den stilen,jag kan bara säga yes pleace,när åker vi ? har en dejt inplanerad närsta torsdag. vin och efterrätt är lovat! kanske inte just i den kombinationen,men iallafall. here we go again,ett sista ryck innan det är dags att ge sig av.


 


hemma hos vevve uppe vid gräddhyllan


hela gänget,madde bakom kameran,martin dock hemma med hundarma




jag och jenny slogs om popcornen





längst/kortast



juuuuuuuump !






 


tjejmilen 2010

 precis inkommen från en riktig långpromenad. tog min vanliga springrunda,men gick hela den halvmilen istället,alldeles för varmt för att springa,plus att det var väldigt längesen jag sprang överhuvudtaget,så kanske dags att komma igång nu när jag anmält mig till tjejmilen 2010 ! vårruset var så otroligt roligt och taggande så tror absolut att milen blir minst lika rolig,plus att jag väntar mig en alldels egen hejjarklack och förhoppningsvis en medkompanjon,har skickat iväg en förfrågan. 5 september,så jag har ett tag på mig att peppa,träna och trillska.



" du ser så pigg och fräsch ut! "

 då har ju semestern gjort mig gott iallafall om man fick den responsen på jobbet. första dagen idag,avklarad,övervunnen och klar - check ! sov uruselt i natt men det berodde mest på hettan,helt omöjligt att koppla av och somna. matlusetn är också lika med noll,men lasagne blir det,får väl se det positivt,att man inte orkar kasta i sig en massa onyttigt. blir en slapp kväll ikväll,jobbar kväll imorrn och sen på kvällen har jag en dejt men min käresta inplanerad. just llovely.

last days of summer

solen skiner på en knallblå himmel,redan jättevarmt och det blir ännu en dag att bara njuta utav. ska träffa fina fia idag så det blir bada senare i eftermiddag och grilla med käresta till kvällningen. jag vet att jag konstant tjatar,men nu blir det bara njuta och lata de sista dagarna,så bloggen får ledigt,så får vi se,hur min reaktion blir efter de första arbetsdagarna.


 


 glasssiiiiiit


if you fall i will catch you

vakna imorse av att det klipptes gräs utanför sovrumsfönstret,det är alltid lika skönt... till råga på allt har jag mitt fönster en gnutta öppet så all gräslukt kommer infarandes,och såklart rakt i min näsa. blev en god frukost på balkongen imorse och i bakgrunden rullade min spotifylista(jag vet,jag är grymt efter) har helt klart varit balkonghäng hela dagen,jag har sol ungefär från halv elva på morgonen till drygt sex på kvällen,synd och klaga. ikväll blir det fest och födelsedaskalas,blir min långklänning och blommorna är inköpta. ska bli riktigt trevligt. jag håller hårt i mina sista semetserdagar nu. har drömt om jobbet två dagar i rad nu,det är med splittrade känslor jag står inför att komma tillbaka. men sommaren är ju faktiskt inte slut bara för att min semester är det. finns så mycket man kan fylla ut sina dagar med. en stund i solen till se blir det dusch och fixa till mitt sommarsvall. ser fram emot en trevlig sommarkväll med underbara människor. 


 

 
en riktigt "dagens outfitbild "









blommor till födelsedagbarnet


 


jag tog mina minnen och gav mig av

 efter kryssningen i söndags stannade jag kvar i stan för att umgås med min fina. vi intog först lilla essingens playa och jag badade till och med,första gången i något av stockholms vatten. begav oss sedan ut i stockhomskvällen för midag och hittade till mälarpaviljongen som ligger vid norr mälarstrand. en riktigt liten pärla vid,och i vattnet. vi käkade hallouimiburgare och drack vin innan vi beställde in margeritas. utsikten var helt underbar. en kväll av välbefinnande. 


när solen var så gott som nere lyste det rött utöver hela vattnet och stockholm 


den bästa sommaren ?

hemma i lägenheten igen efter en mycket härlig weekend med bästa maria,för att sedan avsluta helgen med ett stopp i stockholm med käresta. kryssningen blev så lyckad,från första stund med massa drinkar och vin! maten var helt underbar,obeskrivligt gott,även om maria kom med en väldigt bra liknelse. gotland och visby var ingen besvilkelse heller. vit tog,pinsamt nog,turisttåget genom staden.så fint,så varmt,så trevligt. blev såklart ett besök på skafferiert där vi beställde in saffranspannkaka och själv lyxa jag till det genom att köpa med mig ett fårskinn hem. tillbaka till båten,med diverse brännmärken på kroppen,vi somnade av ren utmattning för en stund för att sedan bege oss mot spa och relaxavdelningen för våra inbokade behandlingar. min ansiktsbehandling var helt fantastisk. 50 minuter ren njutning och sedan bubblade jag och maria i poolen ute på däck,i sommarkvällen innan vi återigen svira om för att inta våran trerättersmiddag.luvligt! maria och jag kom fram till och har lovat att det blir en cruise igen.till hösten förhoppningsvis.en riktig gourmetkryssning ska det bli! 



 


mitt första möte med visby









min fina maria





 


stay with me

 äta bör man,annars dör man. har gått på den något lite nyttigare linjen de senaste veckorna (från och till,det är inte lätt) tagit bort så mycket onödiga kolhydrater som möjligt,typ,inga klyftpotatisar,utan mer en matig sallad,som kan vara hundra gånger godare ibland! jag försöker blanda i ganska mycket matigt ändå.typ avokado,pinjekärnor,halloumi,melon eller liknande. plus att jag kan inte längre leva,eller klara mig utan balsamico.det måste seröst vara det godaste som finns till sallader och kötträtter,eller alla rätter ? ikväll blir det iallafall kycklingfilé på grillen. senare ska vi iväg hem till fia för lite wining and suning. nu ser det äntligen ut som att solen bestämde sig för att komma fram igen. fixat min klocka idag,så nu har jag äntligen min skönhet på armen.  
 senare ikväll(eller i natt) blir det packa väskan. imorrn bär det av mot åland och sen gotland. middagarna och spabehandlingarna är bokade och klara och det ska bli tokvarmt i helgen. visby,here i come! 


 


på fredsgatan 12 i tisdagsnatt




min fina



 
som sagt,jag är såld på balsamico


RSS 2.0